Menu
RSS

Bun venit

A+ A A-

Ajutor de Incalzire 2013-2014-acte necesare

DOSARUL de  analiza si acordare a ajutorului de caldura trebuie sa cuprinda:

1. Actele necesare pentru membrii familiei la depunerea dosarului pentru Ajutorul de Incalzire:

  • copie carte de identitate pentru toti membrii familiei;
  • copie certificat de nastere pentru membrii ce nu au carte de identitate;
  • copie certificat de casatorie;
  • adeverinta de la Asociatia de proprietari cu numarul de persoane ce locuiesc la adresa respectiva;
  • copie contract de inchiriere – daca este cazul;
  • copie hotarare de divort sau incredintare copil – daca este cazul;
  • copie hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare in vederea adoptiei – daca este cazul;
  • hotarare judecatoreasca sau a comisiei generale de asistenta sociala si protectia copilului sau hotararea judecatoreasca privind masura plasamentului in regim de urgenta – daca este cazul;
  • hotarare judecatoreasca de instituire a tutelei – daca este cazul;

Pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, se propune plata lor la începutul sezonului rece, pentru toate lunile sezonului.

Din calculele făcute se estimează că, pentru perioada 2013-2014, va fi necesară suma de 556,8 milioane de lei, respectiv 176,8 milioane de lei pentru noiembrie – decembrie 2013 şi 386,5 milioane de lei pentru 2014.

Din suma necesară pentru acest an, 20 milioane de lei sunt pentru energie termică, 28,1 milioane pentru gaze naturale, 4,3 milioane de lei pentru energie electrică şi 124,4 milioane pentru lemne.

Din suma estimată pentru anul viitor, 100 de milioane sunt necesari pentru ajutoarele pentru încălzirea termică, 140,5 milioane de lei pentru gaze naturale, 21,7 milioane pentru energie electrică şi 124,4 milioane pentru lemne.

“Având în vedere evoluţia ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei acordate din bugetul MMFPSPV, pentru anul 2013, sumele estimate a fi cheltuite cu acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei pot fi suportate din bugetul actual. Pentru anul 2014, suma de 381,1 milioane de lei este echivalentă cu suma prevăzută în bugetul MMFPSPV pentru anul 2013″, se mai arată în nota de fundamentare.

Proiectul de act normativ este în dezbatere publică până la 4 august.