Menu
RSS

Bun venit

A+ A A-

Bilete de tratament pentru pensionari 2013-2014

Bilete de tratament pentru pensionari

Prima serie pentru biletele de tratament balnear pentru pensionari începe de luni, 19 martie. Staţiunile puse la dispoziţie de Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare sunt Covasna, Buziaş, Moneasa, Bizuşa, 1 Mai, Amara şi Geoagiu Băi.

Pentru prima serie, biletele se acordă pe bază de punctaj, însă, pentru următoarele serii urmează să fie modificate criteriile pentru categoriile beneficiare de gratuităţi, printr-o ordonanţă de urgenţă, potrivit declaraţiilor directorului executiv al Casei de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou.

In acest an vor fi disponibile 17 serii de bilete de tratament. Până în prezent au fost stabilite doar staţiunile de tratament balnear care se află în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, respectiv 53.399 de locuri la nivel de ţară, urmând să se facă contractări şi cu alte staţiuni. Directoarea Casei Judetene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou ne-a declarat faptul că speră că şi in acest an să reuşesască să soluţioneze cât mai multe cereri ale pensionarilor sătmăreni.

Costul biletului de tratament este  jumătate din pensie în cazul pensionarilor şi jumatăte din valoarea biletului, dacă salariul brut al persoanei este sub nivelul mediu al salariului pe economie şi integral dacă salariul brut al persoanei este peste nivelul mediu al salariului pe economie.

Beneficiază de bilete de tratament gratuite persoanele cu handicap, veteranii de război, persoanele persecutate din motive politice, deportate în străinatate, persoanele persecutate din motive etnice potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.Lista beneficiarilor acestor bilete se poate consulta pe site-ul www.cjpsatumare.datec.ro.