Menu
RSS

Bun venit

A+ A A-

Noua lege de Salarizare-Raportul intre salariul minim si maxim va ajunge la 1-7

Bani1-mare.jpg

Raportul dintre limita minima si cea maxima a salariilor bugetarilor va ajunge la 1-7, iar introducerea noii legi a salarizarii va determina si modificarea Legii functionarului public, astfel incat sefii de institutii sa aiba o mai mare "flexibilitate" in aranjarea grilei, afirma premierul Ponta.

Seful Guvernului a precizat ca el a propus ca raportul dintre salariul minim si cel maxim sa nu fie mai mare de 1 la 7, chiar daca multora li s-a parut exagerat.

In cadrul acestei grile, salariul minim in administratie ar putea fi mai mare decat salariul minim brut pe economie, respectiv de 1.000 lei fata de 800 lei, dar fara a depasi anvelopa cheltuielilor de personal, de 7% din PIB.

"In limita cheltuielilor cu personalul de 7% din PIB si raportat la bugetul de anul asta, vreau sa las, nu sa spun eu de la Ministerul de Finante cat castiga un angajat dintr-o primarie sau dintr-un minister, o posibilitate mai flexibila, pentru ca intre un minim - nu poti sa dai sub salariul minim pe economie - si un maxim - pentru ca eu cred ca exista in sectorul bugetar salarii mult prea mari - sa dau mai multa flexibilitate conducatorului fiecarei institutii in parte in a-si aranja oamenii. Eventual, daca nu mai are nevoie de 100, ci doar de 80, dar ii plateste mai bine, e in regula, poate ca mai taie salariile mari si le mareste pe cele mici, deci un tip de flexibilitate care sa tina cont de performanta si ncesitatea fiecarui angajat", a spus Ponta la Rtv, conform Mediafax.

El a sustinut ca vor fi stabilite criterii de performanta pentru aceste salarii, dar ca va fi modificata si Legea functionarului public.